Corporate Finance

Autonome groei door organisatie-, productie-, markt-, product- of assortimentsontwikkeling of een bedrijfsovername.  Óf door het tijdig inzetten van opvolgingstrajecten of management buy out/in.

Laat geen groei verloren te laten gaan!

Bepalend of het groeiplan gerealiseerd kan worden, is vaak het verkrijgen van de financieren voor de benodigde investeringen. Óf ligt eenvoudig in het actualiseren van uw bestaande financieringsstructuur aan de huidige ontwikkelingsfase van uw onderneming,

Alle bezuinigingen en regelgeving bij financiers leiden bij hen tot capaciteitskrapte en keuzes:
zowel in verwerking als kennis. Maar de complexiteit van financierbaarheid neemt toe.
Daarom worden financieringsaanvragen bij binnenkomst gescreend. En indien van onvoldoende kwaliteit, ook al direct afgewezen. En opnieuw indienen betekent met een achterstand beginnen.

Loop geen risico dat uw financieringsaanvraag (net) niet voldoende kwaliteit heeft en
de realisatie van uw plan in gevaar brengt!

Met mijn ruime en actuele corporate financieringservaring (bij banken), kan ik uw financieringvraag goed neerzetten in een kwalitatief financieringsmemo. Ik weet hoe financiers denken en risico's bepalen en inschatten.
Welke aspecten en risico's je beter zelf kunt benoemen en weerleggen in plaats dat zij daarmee komen.
En de beste (haalbare) financiering-structurering, aansluitend bij uw wens.
Vooraf bespreken we al de impact van elk van de financieringsopties op de ontwikkeling van uw onderneming.

Met een financieringsmemo van mijn hand, landt uw vraag met het juiste beeld en sterk onderbouwd bij financiers, zodat het serieus genomen wordt.

Voor de financiering daarvan heb ik uitstekende contacten met financiers, zoals banken, investeerders en private equity, crowdfunding, etc..
Door hen te voorzien van een helder, to-the-point financieringsmemorandum, heeft u snel uitsluitsel over de financierbaarheid.
En in het vervolg kan ik met gelijk kennisniveau met hen communiceren over de financieringsaspecten én prijs. Dat geeft u een betere onderhandelingspositie wat gegarandeerd leidt tot lagere kosten.